Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007 07:05

ΔΙΕΥΡΥΝΑΝ την άνοδο ρεκόρ οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι τιμές των μετάλλων σημείωσαν άνοδο και έκθεση έδειξε καλύτερη από τις εκτιμήσεις ανάπτυξη της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία, αναρριχήθηκαν σε νέα υψηλά επίπεδα, ωθώντας τα κέρδη του Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας, σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο MSCI σημείωσε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 436,25 μονάδες στις 10:28 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, τοπική ώρα, μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 0,8%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 433,62 μονάδων. Μέσα στην εβδομάδα ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,5%, οδεύοντας να κλείσει με κέρδη για όγδοη φορά σε εννέα εβδομάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι ανοιχτές αγορές στην Ασία, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι και σήμερα οι αγορές στην Κίνα και την Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

Χθες ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) σε τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ μέσα στο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα