Κοντά στα χαμηλότερα δύο εβδομάδων το αργό

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007 07:39

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων στη Ν. Υόρκη, καθώς φαίνεται ότι η αύξηση των εισαγωγών ενδέχεται να διογκώσει τα αποθέματα πετρελαίου και καυσίμων των ΗΠΑ.

Η Royal Dutch Shell Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Ευρώπης, άρχισε μέρος της παραγωγής της στο Δέλτα του Νίγηρα και ενδέχεται να ξεκινήσει τις εξαγωγές από τον σταθμό της Forcados τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Χθες το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά, μετά την ανακοίνωση βελγικών εταιρειών με πετρελαιοειδή ότι νέα πρόταση για τους μισθούς ενδέχεται να αποτρέψει μια απεργία στα διϋλιστήριά της στην Antwerp.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο, διαπραγματεύθηκε στα 63,22 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:23 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 49 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 63,19 δολ. χθες, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος, για μελλοντικά συμβόλαια, από τις 19 Απριλίου.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 66,16 δολ. το βαρέλι, 14 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 11:44 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Αυτήν την εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 4,8%, μετά τις εκθέσεις που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ για τέταρτη φορά σε πέντε εβδομάδες και την κυβερνητική ανακοίνωση για αναβολή αγορών για τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της χώρας έως αργότερα μέσα στο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα