Εως το τέλος του 2007 ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την Αγορά Υψηλού Κινδύνου

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 16:16

Μέχρι το τέλος του 2007 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη λειτουργία της Αγοράς Υψηλού Κινδύνου του ΧΑ, ανακοίνωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξιος Πιλάβιος.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο κ. Πιλάβιος σημείωσε ακόμη ότι εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η κοινοτική οδηγία για τα χρηματοπιστωτικά μέσα (MiFID).

«Ηδη, ψηφίστηκε στη Βουλή η οδηγία για τη διαφάνεια και τις οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων και τώρα πρέπει να ενσωματώσουμε και τη MiFID. Με αυτούς τους δύο νόμους ολοκληρώνεται το φάσμα των οδηγιών, που αφορούν την ελληνική κεφαλαιαγορά και ενοποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των αγορών στα κράτη- μέλη της Ε.Ε.», υπογράμμισε ο κ.Πιλάβιος.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Πούλιος, με αφορμή ερώτηση τεσσάρων βουλευτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/05/1331000.htm , ο κ. Πιλάβιος απάντησε: «Αλλο να διατάσσεται προκαταρκτική εξέταση και άλλο να κατηγορείσαι [...] Δεν σημαίνει τίποτε απολύτως αυτό [...] Αν ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε βλέπουμε [...] Εμείς, πάντως, έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα