Επεκτείνεται η ανακύκλωση και στα μπάζα

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 17:43

Επεκτείνεται η ανακύκλωση και στα μπάζα, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις διαδικασίες για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Η ποσότητα των αποβλήτων που παράγονται από τις διάφορες οικοδομικές εργασίες (κατασκευές και κατεδαφίσεις) ανέρχονται σε περίπου 5 εκατ. τόνους ετησίως.

Με το σχέδιο ΠΔ, καθορίζονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τους διαχειριστές ΑΕΕΚ. Μεταξύ αυτών προβλέπεται πλέον η υποχρέωση των διαχειριστών να υποβάλλουν πριν από την έναρξη οικοδομικών εργασιών ή έργων τεχνικών υποδομών αναλυτικά στοιχεία για την διαχείριση των αποβλήτων που θα παραχθούν από την δραστηριότητά τους.

Για την αξιοποίηση των αποβλήτων από κατασκευές, εκσκαφές και κατεδαφίσεις τίθενται οι ακόλουθοι συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι:

α) μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2010, να αξιοποιείται κατ’ ελάχιστο το 30% σε βάρος, από το οποίο να ανακυκλώνεται τουλάχιστον 50%.

β) μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015, να αξιοποιείται τουλάχιστον το 60% σε βάρος, από το οποίο να ανακυκλώνεται τουλάχιστον 50%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα