Oaktree: 851 εκατ. δολ. για την απόκτηση της Fu Sheng

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 09:47

ΣΤΗΝ απόκτηση της Fu Sheng Industrial Co. της Ταϊβάν, αντί ποσού 28,3 δισ. δολ. Ταϊβάν (851 εκατ. δολ.) θα προχωρήσει η Oaktree Capital Management LLC, η εταιρεία επενδύσεων των ΗΠΑ με περιουσιακά στοιχεία 40 δισ. δολάρια.

Η Oaktree θα προσφέρει 37,50 δολ. Ταϊβάν σε μετρητά για κάθε μία μετοχή της Fu Sheng ή 14,3 φορές τα κέρδη ανά μετοχή το 2006, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η εμπορική συναλλαγή αξιολογεί την Fu Sheng στα 33 δισ. δολ. Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εξαγορά είναι η πρώτη επένδυση της εταιρείας στην Ταϊβάν, όπου ο δείκτης έχει σημειώσει φέτος άνοδο 3%, έχοντας χειρότερη επίδοση από τον Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, που σημείωσε άνοδο 6,6%.

Οι μετοχές της Fu Sheng σημείωσαν άνοδο 6,9%, φθάνοντας στα 36,35 δολ. Ταϊβάν η μία στις 12:30 μ.μ., τοπική ώρα, μετά την ανακοίνωση για την εξαγορά, η οποία είναι 10% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών.

Η προσφορά ισχύει για 50 ημέρες και αποτελεί αντικείμενο έγκρισης τουλάχιστον του 51% των μετόχων και των κυβερνητικών εγκρίσεων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Η οικογένεια Lee θα κατέχει παρόμοιο μερίδιο στη νέα εταιρεία.

Σύμβουλος της Oaktree στην εμπορική συναλλαγή είναι η JPMorgan Chase & Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα