ΑΓΕΤ Ηρακλής: Προσωρινή επαναλειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 13:13

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2007 μεταξύ της ΑΓΕΤ Ηρακλής και του Σωματείου Εργαζομένων του Εργοστασίου Χαλκίδας, μετά από πρόσκληση του υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η ΓΣΕΕ και η Ομοσπονδία Τσιμέντου.

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης, η εταιρεία και το Σωματείο του εργοστασίου συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε μια δεκαήμερη διαδικασία συζητήσεων, υπό την αιγίδα του υφυπουργού Απασχόλησης.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΓΕΤ Ηρακλής, η εταιρεία συμφώνησε να επαναλειτουργήσει προσωρινά το εργοστάσιο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Κανονική λειτουργία του εργοστασίου χωρίς πράξεις παρεμπόδισης

- Οι εργολάβοι συντήρησης και ο εργολάβος του κινητού εξοπλισμού του λατομείου θα εργάζονται χωρίς παρεμπόδιση

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι μετακινήσεις των εργαζομένων, που οφείλονται στην ανάθεση των δραστηριοτήτων μεταφοράς του λατομείου σε εργολάβο και δεν έχουν αποδεχτεί τις νέες θέσεις εργασίας, παγώνουν.

«Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ έθεσε το Εργοστάσιο Χαλκίδας σε λειτουργία το πρωί της 8ης Μαΐου και εισέρχεται στο διάλογο με ισχυρή θέληση να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το μέλλον του, έχοντας πλήρες αίσθημα των ευθυνών της», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα