Ε.ΟΝ: 50% η αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Από την πώληση φυσικού αερίου
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007 13:33

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 50%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της Ευρώπης, E.ON AG, καθώς τα περιθώρια από την πώληση φυσικού αερίου διευρύνθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 3,07 δισ. ευρώ (4,16 δισ. δολ.) από 2,05 δισ. ευρώ (αναθεωρημένα στοιχεία), πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ντίσελντορφ. Η εταιρεία προβλέπει ότι στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά της κέρδη θα είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα του 2006.

Η E.ON εμφάνισε κέρδη καθώς η τιμή που κατέβαλε για φυσικό αέριο υποχώρησε πιο γρήγορα από τις λιανικές τιμές που χρέωσε. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Wulf Bernotat, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης πριν από έξι ημέρες και είπε ότι ενδέχεται να σκεφτεί το ενδεχόμενο να καταβάλλει περισσότερα στους επενδυτές καθώς αυξάνονται τα κέρδη της.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6%, φθάνοντας στα 21,1 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της αναμενόταν να διαμορφωθούν στα 21,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οκτώ οικονομικών αναλυτών.

Το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείες στις αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της βρετανικής αυξήθηκαν μετά τη βελτίωση των περιθωρίων πώλησης φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ε.ΟΝ, Christian Drepper την εβδομάδα που πέρασε. Το σκέλος της εταιρείας στη Βρετανία, μείωσε τις τιμές φυσικού αερίου από τις 30 Απριλίου, καθώς οι τιμές που κατέβαλε για το καύσιμο, μειώθηκαν.

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη, εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων, για το σύνολο της χρήσης θα είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα των 8,15 δισ. ευρώ το 2006, είπε η εταιρεία την εβδομάδα που πέρασε, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Νωρίτερα η Ε.ΟΝ προέβλεπε ελαφρά άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα