Alfa Alfa Holdings : Σημαντική αύξηση των μεγεθών

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2001 14:29

Εντυπωσιακή αύξηση εμφάνισαν τα αποτελέσματα των εταιρειών του ομίλου Alfa Alfa Holdings, επιβεβαιώνοντας - σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση - την αποδοτικότητα των κινήσεων που έκανε ο όμιλος Αλλαμανή το 2000.

Η Alfa Alfa Holdings σχεδόν τετραπλασίασε τα έσοδά της, τα οποία ανήλθαν σε 94,1 δισ. δρχ., από 26,7 δισ. το 1999. Εκρηκτική ήταν και η αύξηση που σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη, αφού διαμορφώθηκαν στα 17 δισ. από 6,2 δισ. δρχ. αντιστοίχως.

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων εμφάνισε και η κατασκευαστική ΑΛΤΕ, της οποίας ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση αυξήθηκε πλέον του 60% φθάνοντας τα 38 δισ. από 23 δισ. δρχ. το 1999, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε έξι δισ. δρχ.

Στον βιομηχανικό κλάδο, ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν το 2000 η πορεία της ΕΣΧΑ Ελλάς, αφού ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 108% φθάνοντας τα πέντε δισ. δρχ., ενώ τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση 42% για να ανέλθουν στα 465 εκατ. δρχ.

Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση είναι εξαιρετικά ευοίωνες - υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση - δεδομένου ότι μετά την ολοκλήρωση, και τυπικά, της εξαγοράς της ESHA Holding B.V., στα οικονομικά μεγέθη της ΕΣΧΑ Ελλάς θα συμπεριληφθούν και τα αποτελέσματα της ολλανδικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα