Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2001 14:29

Alfa Alfa Holdings : Σημαντική αύξηση των μεγεθών

Εντυπωσιακή αύξηση εμφάνισαν τα αποτελέσματα των εταιρειών του ομίλου Alfa Alfa Holdings, επιβεβαιώνοντας - σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση - την αποδοτικότητα των κινήσεων που έκανε ο όμιλος Αλλαμανή το 2000.

Η Alfa Alfa Holdings σχεδόν τετραπλασίασε τα έσοδά της, τα οποία ανήλθαν σε 94,1 δισ. δρχ., από 26,7 δισ. το 1999. Εκρηκτική ήταν και η αύξηση που σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη, αφού διαμορφώθηκαν στα 17 δισ. από 6,2 δισ. δρχ. αντιστοίχως.

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων εμφάνισε και η κατασκευαστική ΑΛΤΕ, της οποίας ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση αυξήθηκε πλέον του 60% φθάνοντας τα 38 δισ. από 23 δισ. δρχ. το 1999, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε έξι δισ. δρχ.

Στον βιομηχανικό κλάδο, ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν το 2000 η πορεία της ΕΣΧΑ Ελλάς, αφού ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 108% φθάνοντας τα πέντε δισ. δρχ., ενώ τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση 42% για να ανέλθουν στα 465 εκατ. δρχ.

Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση είναι εξαιρετικά ευοίωνες - υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση - δεδομένου ότι μετά την ολοκλήρωση, και τυπικά, της εξαγοράς της ESHA Holding B.V., στα οικονομικά μεγέθη της ΕΣΧΑ Ελλάς θα συμπεριληφθούν και τα αποτελέσματα της ολλανδικής εταιρείας.