Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ από τα επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. μετά την πρόβλεψή της για τη χαμηλότερη αύξηση των κερδών σε μία δεκαετία.

Οι πωλήσεις μεταξύ των τριών μεγαλύτερων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών μειώθηκαν στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και της Toyota για πρώτη φορά σε δύο χρόνια. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιαπωνία υποχώρησαν 10% από το προηγούμενο έτος τον Απρίλιο, μετά τη μείωση 13% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Japan Auto Dealers Association in Tokyo.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Rio Tinto Group μετά τη χθεσινή της ανακοίνωση ότι δεν έχει γνωρίζει για καμμία προσέγγιση εξαγοράς από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της BHP Billiton. Οι μετοχές της Hanjin Heavy Industries & Construction Co. οδήγησαν στη Ν. Κορέα τον δείκτη Kospi σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής της μετοχής της από την CJ Investment & Securities Co.. κατά 44%.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,2%, φθάνοντας στις 159,87 μονάδες στις 11:08 π.μ. στο Τόκυο, μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση κατά 0,7% και σε επίπεδα ρεκόρ. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση ενώ ο Topix υποχώρησε 0,2%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τις Φιλιππίνες.

Ράλι έκαναν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά τη βελτίωση των προβλέψεων για τα κέρδη και τη συνέχιση των εικασιών για εξαγορές, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index 1% υψηλότερα και στα επίπεδα ρεκόρ των 2.000 μονάδων. Χθες η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 5,25% και είπε ότι ο πληθωρισμός παραμένει ο «κυρίαρχος» κίνδυνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα