Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Mετά την υποχώρηση αποτέλεσμα της μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 07:05

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, καθώς κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ έδειξε ότι τα αποθέματα στη χώρα αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν 5,5 εκατ .βαρέλια, φθάνοντας στα 341,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2006 και έξι φορές υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Η βενζίνη κινήθηκε ανοδικά καθώς η ζήτηση για το καύσιμο κίνησης αυξήθηκε για δεύτερη εβδομάδα και οι δείκτες λειτουργίας των διϋλιστηρίων υστέρησαν των προβλέψεων.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 61,63 δολ. το βαρέλι, 8 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:19 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 71 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας χθες στα 61,55 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές που είναι 6,3% χαμηλότερα αυτόν τον μήνα, άγγιξαν νωρίτερα τα 60,68 δολ. το βαρέλι, τη χαμηλότερη τιμή μιας ημέρας από τις 22 Μαρτίου.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 65,29 δολ. το βαρέλι, 9 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures στις 10:15 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα αποθέματα του αργού στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, αυξήθηκαν 20,5 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 6,4%, πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας της χώρας.

Τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν 372.000 βαρέλια, φθάνοντας στα 193,5 εκατ. βαρέλια στις 4 Μαΐου, 8% χαμηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο. Τα αποθέματα μειώθκαν 15% τις 12 προηγούμενες εβδομάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα