MAN AG: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη το 2007

Μετά την αύξηση των παραγγελιών και των πωλήσεων
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 12:57

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα βραχυπρόθεσμα κέρδη της, προχώρησε η τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία φορτηγών αυτοκινήτων της Ευρώπης, MAN AG, μετά την άνοδο των παραγγελιών και των πωλήσεων, αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για οχήματα στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο στόχος για την απόδοση των πωλήσεων έως το 2010 αυξήθηκε στο 8,5% από 6% και ο στόχος της απόδοσης ανά μισθωτό, αυξήθηκε στο 22% από 18%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Hakan Samuelsson προς τους μετόχους κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής τακτικής συνέλευσης στο Μόναχο.

Οι παραγγελίες το τετράμηνο, δείκτης των μελλοντικών πωλήσεων, αναρριχήθηκε 21%, φθάνοντας στα 6,36 δισ. ευρώ (8,62 δισ. δολ.) ενώ οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 11%, φθάνοντας στα 4,3 δισ. ευρώ.

«Για να φθάσουμε αυτόν το νέο δείκτη πρέπει να ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές βελτιώσεις των 250 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο Samuelsson.

Στις 3 Μαΐου, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη των εσόδων για το 2007 στο 10% από τουλάχιστον 5% και είπε ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό. Οι πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Ανατολική Ευρώπη διπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο, είπε την εβδομάδα που πέρασε ο Samuelsson.

Οι μετοχές της ΜΑΝ σημείωσαν άνοδο έως 2,28 ευρώ, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 105,85 ευρώ και διαπραγματεύθηκαν 1,3% υψηλότερα, στα 104,90 ευρώ η μία στις 10:37 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Φέτος, οι μετοχές της ΜΑΝ έχουν σημειώσει άνοδο 53%, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον γερμανικό δείκτη DAX.

Toν Ιανουάριο ο Samuelsson απέσυρε την επιθετική προσφορά ύψους 10,3 δισ. ευρώ για την εξαγορά της σουηδικής ανταγωνίστριας Scania AB μετά την αντίδραση της γερμανικής Volkswagen AG και της σουηδικής Investor AB, τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Scania.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα