Για «εσφαλμένη πληροφόρηση του Πρωθυπουργού» κάνει λόγο η Ακρόπολις

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 13:17

«Τα όσα ισχυρίστηκε ο Πρωθυπουργός κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη 3 Μαϊου 2007 για τη δραστηριότητα της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή κατά τη χρονική περίοδο 2002- 2005 δεν

ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προφανώς υπήρξαν προϊόν εσφαλμένης ενημέρωσης».

Τα παραπάνω τονίζουν σε σημερινή τους ανακοίνωση οι βασικοί μέτοχοι της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή. «Είμαστε βέβαιοι ότι το ήθος, η εντιμότητα και η ακεραιότητα του κ. Πρωθυπουργού δεν θα του επέτρεπαν να διατυπώσει καταγγελίες σε βάρος της Ακρόπολις, ενώ η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, εάν είχε την σωστή πληροφόρηση και την δυνατότητα να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους του θέματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή της η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «την περίοδο 2002-2005 η Ακρόπολις είχε συναλλαγές με πέντε μόνο Ταμεία πραγματοποιώντας 11 μόνο συναλλαγές».

Επισημαίνει ακόμη ότι «όσα Ταμεία επέλεξαν να προχωρήσουν σε αγοροπωλησίες ομολόγων μέσω της Ακρόπολις το έκαναν αφού είχαν προηγηθεί προσφορές τιμών από τις τράπεζες και τις άλλες Χρηματιστηριακές εταιρείες που συμμετέχουν στην αγορά ομολόγων. Η επιλογή της Ακρόπολις εγένετο πάντοτε διότι η προσφορά της εκρίνετο η πλέον συμφέρουσα σε σύγκριση με τις προσφορές των άλλων εταιρειών ή και Τραπεζών. Ως εκ τούτου η επιλογή της καλύτερης προσφοράς διασφάλιζε απόλυτη διαφάνεια και ωφέλησε τα Ταμεία».

Η Ακρόπολις τονίζει επίσης ότι «η Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, δεν είχε αναπτυχθεί επαρκώς την περίοδο εκείνη, αλλά αντίθετα παρουσίαζε μικρή εμπορευσιμότητα, μεγάλες διακυμάνσεις τιμών και δεν απεικόνιζε την πραγματική εικόνα της αγοράς ομολόγων. Ως εκ τούτου δεν είναι εύστοχη η σύγκριση τιμών κλεισίματος της ΗΔΑΤ με τις πραγματικές τιμές συναλλαγών οι οποίες κατά κύριο λόγο εβασίζοντο στις τιμές που επικρατούσαν στην εξωχρηματιστηριακή αγορά όπου και δραστηριοποιούνται όλες οι χρηματιστηριακές εταιρείες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα