Ford: Την πώληση μεριδίου σταθμίζει η ιδρυτική οικογένεια

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 09:38

ΤΗΝ πώληση μέρους του μεριδίου τους στην Ford Motor Co., συζητούν τα μέλη της ιδρυτικής οικογένειας της εταιρείας, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

O πρόεδρος της εταιρείας, Bill Ford, ενημέρωσε τους διευθυντές για τις απόψεις των μελών της οικογενείας, πριν από την ετήσια γενική τακτική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με έναν από τους ίδιους ανθρώπους. Στη συνέλευση κάποια από τα μέλη της οικογένειας ζήτησαν την πρόσληψη της επενδυτικής τράπεζας Perella Weinberg Partners για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην πώληση μετοχών ή άλλων στρατηγικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Ford, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, απώλεσε το ποσόν ρεκόρ των 12,6 δισ. δολ. πέρυσι και οι μετοχές της υποχώρησαν 74% από το 1999. Η οικογένεια έχει 71 εκατ. μετοχές Β Τάξης, διευρύνοντας τη δύναμη που κατείχε η εταιρεία από την εποχή ίδρυσής της το 1903 επί του Henry Ford.

H αξία των μετοχών της εταιρείας έχει μειωθεί στα 584 εκατ. δολ. από 2,3 δισ. δολ. όταν ο Bill Ford, δισέγγονος του ιδρυτή έγινε πρόεδρος πριν από οκτώ χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έδωσε μερίσματα των Σεπτέμβριο, μειώνοντας τα ετήσια έσοδα της οικογενείας κατά περίπου 85 εκατ. δολ. έως το 2001, όταν οι μετοχές είχαν μέρισμα 30 σεντς η μία.

Οι μετοχές της Ford σημείωσαν άνοδο 13 σεντς, φθάνοντας στα 8,37 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης στις 11 Μαΐου. Διατέθηκαν στα 32,25 δολ. η μία όταν ο Bill Ford έγινε πρόεδρος την 1η Ιανουαρίου του 1999.

Η Ford διανύει το δωδέκατο συνεχόμενο έτος μείωσης του μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ. Μεγάλο μέρος των ζημιών της το 2006, περιελάμβανε έξοδα που είχαν σχέση με το κλείσιμο εργοαστασίων και τη μείωση 40.000 θέσεων εργασίας στη Β. Αμερική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα