Γ. Αλογοσκούφης: Η Ε.Ε. επιβραβεύει τις προσπάθειες της Ελλάδας

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 16:08

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην εισήγησή της προς το Συμβούλιο Ecofin για τον τερματισμό της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος, επισημαίνει ότι το έλλειμμα στην Ελλάδα μειώθηκε κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ κατά τρόπο αξιόπιστο και διατηρήσιμο. Είναι η πρώτη φορά μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ που το έλλειμμα μειώνεται κάτω από το όριο αυτό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σχολιάζοντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τερματιστεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εναντίον της Ελλάδας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/16/1334042.htm .

«Η Επιτροπή δικαιώνει τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να συνδυαστεί η μείωση του ελλείμματος με πολύ ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, μείωση των φορολογικών συντελεστών και με μείωση της ανεργίας. Δικαιώνεται όχι μόνο η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και οι προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

«Η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος που κληροδότησαν στη χώρα οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας τα εξής: «Το επόμενο βήμα είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών για το 2010 – ώστε να λυθεί οριστικά το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Γι’ αυτό απαιτείται η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η οικονομική ανάπτυξη, να αντιμετωπιστεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και να ενισχυθεί ο κοινωνικός ρόλος του κράτους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα