Στα χαμηλότερα 11 εβδομάδων το γιέν έναντι του δολαρίου

Καθώς η Bank of Japan διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 07:58

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα 11 εβδομάδων έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκε το ιαπωνικό γιέν, καθώς η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης είναι πιθανόν να αποτρέψει την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας να αυξήσει το κόστος δανεισμού, τουλάχιστον μέχρι το τέταρτο τρίμηνο.

Το ιαπωνικό γιέν πλησίασε επίσης σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ, καθώς ολοκληρώθηκε η διήμερη σύσκεψη των μελών της Bank of Japan (BOJ) και ελήφθη η απόφαση για διατήρηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στο 0,5%, τα χαμηλότερα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών του κόσμο. Κυβερνητική έκθεση στην Ιαπωνία έδειξε σήμερα ότι το πρώτο τρίμηνο η οικονομική ανάπτυξη είχε χαμηλότερο ρυθμό από το αντίστοιχο κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Το γιέν υποχώρησε στα 120,88 ανά δολάριο, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 26 Φεβρουαρίου, πριν διαπραγματευθεί στα 120,81 στις 12:43 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 120,83 που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 163,42 από 163,29 χθες, όταν άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, φθάνοντας στα 163,90. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές το γιέν ενδέχεται να υποχωρήσει στα 122 έναντι του δολαρίου και στα 167 έναντι του ευρώ στα τέλη Ιουνίου.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 11 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου, μετά την ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε ετησίως με ρυθμό 2,4% το πρώτο τρίμηνο, υποχωρώντας από το 5% (αναθεωρημένα στοιχεία) το τέταρτο τρίμηνο, από τον αρχικό ρυθμό 5,5%. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί 2,7%.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι των 13 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου.

Αυτό το τρίμηνο το γιέν έχει υποχωρήσει 2,5% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, 4,6% έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας και 3% έναντι της βρετανικής λίρας, καθώς οι επενδυτές μπήκαν στη διαδικασία των carry trades.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα