Sony: Πρόβλεψη για μείωση των ζημιών στο σκέλος του PlayStation

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 08:15

ΜΕΙΩΣΗ των ζημιών κατά περίπου 80% θα επιτύχει φέτος η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο, Sony Corp., αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων και της μείωσης του κόστους παραγωγής.

Το σκέλος παιχνιδιών της εταιρείας θα εμφανίσει λειτουργικές ζημίες περίπου 50 δισ. γιέν (414 εκατ. δολ.) τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2008 και θα επιστρέψει στην κερδοφορία το επόμενο έτος, δήλωσε ο επικεφαλής σχέσεων της εταιρείας με τους επενδυτές, Takao Yuhara, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στο Τόκυο.

Η αύξηση της ζήτησης για το PlayStation 3 θα βοηθήσει τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Sony, Howard Stringer, να επιτύχει τον στόχο του για κέρδη 5 δολ. σε κάθε πώληση 100 δολ. παράγοντας καθαρά κέρδη ρεκόρ. Μέχρι στιγμής το παιχνίδι δεν είχε τις ανάλογες πωλήσεις του Wii της Nintendo Co. με αποτέλεσμα η Sony να βασίζεται στις πωλήσεις τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, Bravia και στις μηχανές Cyber, για ανάπτυξη.

Οι μετοχές της Sony σημείωσαν άνοδο 3,35, φθάνοντας στα 6.670 γιέν η μία, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Ιουνίου του 2002, στη 1:30 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της σημείωσαν χθες άνοδο 6% στις ΗΠΑ, φθάνοντας σε ποσόν ίσο με 6.748 γιέν η μία.

Χθες η Sony προέβλεψε ότι τα καθαρά κέρδη για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2008 θα υπερδιπλασιαστούν φθάνοντας στα 320 δισ. γιέν τη χρήση, αποτέλεσμα των υψηλών πωλήσεων των Bravia και τον περιορισμό των ζημιών στο σκέλος του παιχνιδιού PlayStation.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα