Saudi Basic: Αποκτά το σκέλος πλαστικών της GE αντί 11 δισ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 09:21

ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ πλαστικών της General Electric Co., αντί ποσού περίπου 11 δισ. δολ. θα αγοράσει η Saudi Basic Industries Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι εταιρείες ενδέχεται να ανακοινώσουν τη συμφωνία πώλησης το νωρίτερο σήμερα, σύμφωνα με έναν από τους δύο ανθρώπους. Και οι δύο προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Η τιμή είναι υψηλότερη από τα 8 έως 10 δισ. δολ. που εκτιμούσαν κάποιοι επενδυτές.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Jeffrey Immelt έθεσε το σκέλος προς πώληση τον Ιανουάριο για να εξέλθει της ευμετάβλητης αγοράς μετά το υψηλός κόστος των χημικών με κύρια βάση το πετρέλαιο, που περιόρισε τα κέρδη. Η Sabic τον Απρίλιο εμφάνισε τα μεγαλύτερα παρά ποτέ κέρδη σε βάση τριμήνου, ενώ σχεδιάζει να δαπανήσει 29 δισ. δολ. για επέκταση έως το 2010, σύμφωνα με την Moody's Investors Service τον Απρίλιο.

Η GE Plastics εμφάνισε κέρδη 674 εκατ. δολ. σε πωλήσεις 6,65 δισ. δολ. το 2006. Το σκέλος αυτό παράγει πλαστικά που χρησιμοποιούνται από CD και αυτοκίνητα έως κράνη αστροναυτών.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal έγραψε χθες πρώτη ότι η Sabic συμφώνησε να αγοράσει το σκέλος πλαστικών της GE.

O εκπρόσωπος της GE, Gary Sheffer, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ μήνυμα στον τηλεφωνητή του σκέλους επικοινωνιών της Sabic στο Χιούστον δεν βρήκε άμεση ανταπόκριση.

Οι μετοχές της GE, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας στον κόσμο, μετά την Exxon Mobil Corp., υποχώρησαν 30 σεντς, φθάνοντας χθες στα 36,53 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 6,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα