Qantas: Αποχωρεί από την προεδρία η Margaret Jackson

Μετά την αποτυχία εξαγοράς της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αυστραλίας
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 09:29

ΑΠΟΧΩΡΕΙ από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Qantas Airways Ltd., της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αυστραλίας, η Margaret Jackson, μετά την αποτυχία εξαγοράς ύψους 11,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (9,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), την οποία στήριξε.

Η ηλικίας 54 ετών Jackson, είπε στους διευθύνοντες ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της για μη διοικητικό ρόλο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Η προσφορά εξαγοράς με επικεφαλής την Macquarie Bank Ltd. και την TPG Inc., κατέρρευσε πριν από δύο εβδομάδες όταν οι επενδυτές απέρριψαν την τιμή των 5,45 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή σε μετρητά, κρίνοντάς την πολλή χαμηλή.

Οι μετοχές της Qantas, που υποχώρησαν 3 σεντς, φθάνοντας τα 5,22 δολ. Αυστραλίας η μία σήμερα στις 2:51 μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα, παραμένουν 20% υψηλότερα από την αποκάλυψη της εταιρείας τον Νοέμβριο του 2006 ότι την προσέγγισαν για εξαγορά. Ο δείκτης S&P/ASX 200 Index στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας σημείωσε την ίδια χρονική περίοδο άνοδο 18%.

Η Jackson, που μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο το 1992, ορίστηκε πρόεδρος το 2000. Θα αποχωρήσει από το συμβούλιο κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων φέτος, μαζί με τον James Packer, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Αυστραλίας, πρόεδρο της Publishing & Broadcasting Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα