Falabella: Συμφωνία εξαγοράς της D&S αντί 3,7 δισ. δολ.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 12:41

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση της ιδιοκτήτριας σούπερ μάρκετ Distribucion Y Servicio D&S SA, προς 3,7 δισ. δολ. από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Λατινικής Αμερικής, με στόχο τη διεθνή της επέκταση, έκλεισε η SACI Falabella η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων της Χιλής.

Η Falabella θα ανταλλάξει 0,11 μετοχή για κάθε μία μετοχή της D&S, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της D&S, Hans Eben, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες. Η προσφορά αξιολογεί την κάθε μετοχή της D&S στα περίπου 300 πέσος, 13% περισσότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών.

Η Falabella και η D&S απασχολούν μαζί 100.000 ανθρώπους και θα ξεπεράσουν την Cencosud SA, ως η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Χιλής. Σχεδιάζουν να επεκταθούν πέρα από τα σύνορά τους για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών από χώρες όπως η Αργεντινή, το Περού και η Κολομβία.

Οι μέτοχοι της Falabella θα έχουν στην κυριότητά τους το 27% της νέας εταιρείας και οι επενδυτές της D&S θα κατέχουν το 23%.

Οι μετοχές της D&S, που έχει στην κυριότητά της τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Χιλής, αναρριχήθηκαν 16% από τις 15 Μαΐου καθώς εικάζετο ότι θα γίνει συγχώνευση. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 20,23 πέσος, ποσοστό 8,35, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 264 πέσος η μία χθες. Οι μετοχές της Falabella σημείωσαν άνοδο 18,7 πέσος, φθάνοντας στα 2.723,90 πέσος η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα