Ανοδος του χρυσού στο Λονδίνο

Καθώς αυξάνεται η ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου από τους χρυσοχόους
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 12:09

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στο Λονδίνο για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ζήτησης από τους χρυσοχόους, τους μεγαλύτερους αγοραστές του πολύτιμου μετάλλου. Ανοδικά κινήθηκε και το ασήμι.

Οι χρυσοχόοι, αποτέλεσαν το 69% της κατανάλωσης χρυσού στον κόσμο το πρώτο τρίμηνο, από 61% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το World Gold Council, στις 16 Μαΐου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση αναρριχήθηκε 3,50 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 661,15 δολ. η ουγγιά στις 9:45 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, ωθώντας την εβδομαδιαία άνοδο στο 1,5%. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 7,5 σεντς ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 12,915 δολ. η ουγιγά.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ράβδοι χρυσού νωρίτερα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους στη Ν. Υόρκη, καθώς η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ ώθησε σε πωλήσεις από τα επενδυτικά σε εμπορεύματα κεφάλαια.

Ο χρυσός υποχώρησε 3,4% στις 27 Φεβρουαρίου καθώς πτωτικά κινήθηκαν τα Χρηματιστήρια στην Κίνα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες σε μία δεκαετία απώλειες. Ο χαλκός υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων σήμερα στη Σαγκάη, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση από την Κίνα μπορεί να μην είναι ικανή να επηρεάσει τις προμήθειες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα