Δεν αποκλείεται να μην είναι Αμερικανός ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 19:47

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιλεγεί ένα πρόσωπο που δεν θα είναι Αμερικανός για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας, παρόλο που παραδοσιακά την ηγεσία της αναλάμβάνει Αμερικανός και τα ηνία του Διεθνόύς Νομισματικού Ταμείου Ευρωπαίος.

Μέλη του προσωπικού της Τράπεζας και διεθνείς οργανώσεις που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια αξιώνουν η επιλογή του νέου προέδρου να στηριχθεί στην αξία του και όχι στην εθνικότητά του.

«Επιθυμούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για την επιλογή, να είναι κάποιος που πραγματικά θα ενδιαφέρεται με πάθος για την αποστολή του» δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο ο νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτς ισχυρίζεται ότι το όνομα του Τόνι Μπλερ «παίζει πολύ έντονα». Μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων του Γούλφοβιτς είναι ο αμερικανός πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Ζέλικ, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Κίμιτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολ Γούλφοβιτς παραιτήθηκε από την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας μετά το σκάνδαλο με την υπέρογκη αύξηση που έδωσε σε φίλη του υπάλληλο του οργανισμού. Η παραίτηση του Γούλφοβιτς θα ισχύσει από το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (30 Ιουνίου 2007).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα