Τουλάχιστον 407 εκατ. ευρώ για τις ΜΜΕ από το ΕΠΑΝ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 20:17

Κονδύλια 407 εκατομμυρίων ευρώ, με προοπτική επέκτασης στα 479 εκατ., για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα περιλαμβάνει ο Δ' Κύκλος του Νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Ανταγωνιστικότητα και την Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ) για την περίοδο 2007-2013, που αναμένεται να προκηρύξει τον Ιούνιο η κυβέρνηση.

Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του διήμερου 1ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Μικρομεσαίων (ΜΜΕ) «Θέσεις και όχι Αντιθέσεις», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων EUMU Ελλάς, σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, το 2004, περίοδο κατά την οποία οι ΜΜΕ μπήκαν στα κοινοτικά προγράμματα, η απορροφητικότητα των κονδυλίων ήταν 14,7%, τον επόμενο χρόνο ξεπέρασε το 66% και σήμερα περισσότερες από 30.000 ΜΜΕ συμβάλλουν στην οικονομία της αγοράς με προγράμματα ύψους 6,3 δισ. ευρώ.

Στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου, μίλησαν ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρ. Φώλιας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ.

«Εχουμε απέναντί μας μια ισχυρή Αμερική. Οφείλουμε να παλέψουμε για την ισχύ του νομίσματός μας, περιορίζοντας, μεταξύ άλλων, την υπερβολική φορολογία των επιχειρηματιών. Υψηλή φορολογία σημαίνει πολλά χρέη και αυτό είναι σε βάρος του νομίσματός μας», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα