Alltel: Εξαγοράζεται προς 27,5 δισ. δολ. από TPG και Goldman Sachs

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 08:16

ΣΤΗΝ απόκτηση της Alltel Corp., της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα προχωρήσουν TPG Inc. και Goldman Sachs Group Inc., αντί ποσού 27,5 δισ. δολαρίων.

Οι μέτοχοι της Alltel θα λάβουν 71,50 δολ. ανά μετοχή από την TPG και την GS Capital Partners, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η τιμή είναι 9,5% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Alltel στα 65,21 δολ. στις 18 Μαΐου.

Η εξαγορά δίνει στην TPG και την GS Capital το μεγαλύτερο γεωγραφικά δίκτυο στις ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο η Alltel είχε πει ότι ψάχνει τρόπους να αυξήσει την αξία των μετόχων της. Το χαμηλό της χρέος και η υψηλή ρευστότητα καθιστούν την εταιρεία ελκυστική για εταιρείες επενδύσεων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

«Η TPG και η GSCP είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές που επιθυμούν να κάνουν τις απαραίτητες επενδύσεις για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Alltel, Scott Ford. Ο Ford θα παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας. Οι μέτοχοι της Alltel θα ψηφίσουν για την έγκριση της εξαγοράς σε ειδική συνέλευση, της οποίας η ημερομηνία θα ανακοινωθεί στο μέλλον, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο εκπρόσωπος της Alltel, Andrew Moreau, δεν βρέθηκε άμεσα για να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα