Σιγκαπούρη: Μεγαλύτερη των προβλέψεων η ανάπτυξη

Από τη σημαντική άνοδο των κατασκευών
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 08:41

ΜΕ ΡΥΘΜΟ 7,6% αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο η οικονομία της Σιγκαπούρης, μετά την έκρηξη των κατασκευών, υπερβαίνοντας όλες τις προβλέψεις, ενώ και φέτος φαίνεται ότι θα κινηθεί ανοδικά, σε αντίθεση από τη συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2007 έως 7%, τη δεύτερη αύξηση φέτος, μετά την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, που ήταν υψηλότερα του 6,1% που προέβλεπαν οι 14 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Στο Χρηματιστήριο ο δείκτης Straits Times αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, κατά 0,7%, φθάνοντας στις 3.536,09 μονάδες. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το δολάριο Σιγκαπούρης, στο 1,5244 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, σήμερα.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος η οικονομία ύψους 134 δισ. δολ. της Σιγκαπούρης, αναπτύχθηκε 6,1%, το πρώτο τρίμηνο, περισσότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 6% και των προβλέψεων των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι η ανάπτυξη θα είναι 5,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα