Sumitomo Mitsui: Ανοδος των μετοχών

Από τα περιθώρια δανεισμού, διανομή υψηλότερου μερίσματος
Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 08:15

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., της τρίτης σε μέγεθος ιαπωνικής τράπεζας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, μετά την πρόβλεψη για αύξηση 22% των κερδών της και την αύξηση του μερίσματός της.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 4,7% και διαπραγματεύθηκαν 3,8% υψηλότερα στο 1,1 εκατ. γιέν κατά το τέλος της πρωϊνής συνεδρίασης. Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν 7,6% τους 12 προηγούμενους μήνες, υστερώντας της ανόδου 6,7% του δείκτη Topix στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η Sumitomo ευνοήθηκε από τα πιο κερδοφόρα δάνεια το δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά την έναρξη αύξησης των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, από τα επίπεδα κοντά στο μηδέν, πέρυσι. Η τράπεζα αύξηση το μέρισμά της για τη χρήση έως και τον Μάρτιο του 2008 σε ποσοστό 43%.

Η Mizuho Financial Group Inc., η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζας της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο των αγορών. Στις 20 Μαρτίου αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου, κατά 25%, επικαλούμενη την αύξηση του κόστους των επισφαλών δανείων.

Σήμερα οι μετοχές της Mizuho σημείωναν άνοδο 3,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα