Singapore Airlines: Προς απόκτηση μεριδίου στην China Eastern Air

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 08:33

ΚΟΝΤΑ στην ανακοίνωση σχεδίων για την αγορά μεριδίου στην China Eastern Airlines Corp., την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας ενδέχεται να βρίσκεται η Singapore Airlines Ltd., προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια στην Κίνα.

«Εχουμε ένα μεγάλο θέμα να ανακοινώσουμε», ανέφερε ο Luo Zhuping, γραμματέας του συμβουλίου της China Eastern, μιλώντας σήμερα από τηλεφώνου. Η Singapore Airlines θα κάνει μία ανακοίνωση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Stephen Forshaw, σε τηλεφωνικό μήνυμα. Η διαπραγμάτευση των μετοχών και των δύο αεροπορικών εταιρειών, ανεστάλη.

Αγοράζοντας μερίδιο στην κινεζική αεροπορική εταιρεία η Singapore Airlines θα αποκτήσει πρόσβαση σε μία αγορά η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί πέντε φορές έως το 2025. Η China Eastern, η μόνη εισηγμένη αεροπορική εταιρεία της Κίνας στο Χρηματιστήριο που εμφάνισε ζημίες πέρυσι, ψάχνει για επενδυτές εξ αιτίας του επιπέδου του χρέους της για να αμυνθεί του ανταγωνισμού από την Cathay Pacific Airways Ltd. και την Air China Ltd. στη Σαγκάη, την αγορά της.

Οι μετοχές της China Eastern σημείωσαν φέτος υπερδιπλάσια άνοδο. Στις 14 Μαΐου η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι άρχισε διαπραγματεύσεις σε κυβερνητικό επίπεδα για την πώληση μεριδίου της, πιθανόν στην Singapore Airlines. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 7,8%, φθάνοντας χθες στα 3,73 δολ. του Χονγκ Κονγκ η μία και σημείωσαν άνοδο 3,6% φθάνοντας στα 9,59 γιουάν η μία στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Οι μετοχές της Singapore Airlines σημείωσαν χθες άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 18,40 δολ. Σιγκαπούρης η μία. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 5,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα