Ευελιξία στο Δημόσιο, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 16:47

Με το νομοσχέδιο "Πώληση και ταυτόχρονη Μίσθωση Ακινήτων του Δημοσίου, Μακροχρόνιες και Χρηματοδοτικές Μισθώσεις του Δημοσίου" http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/22/1336153.htm , που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, όπως τόνισε δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο, μεταξύ άλλων, να μεταβιβάσει ακίνητα που του ανήκουν και παράλληλα να μην αποξενωθεί από αυτά, καθώς θα μπορεί να τα μισθώνει και να έχει την επιλογή να επανακτά την κυριότητά τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο να κατασκευάσει ή να ανακατασκευάσει ακίνητα που του ανήκουν σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα επεκτείνεται έως κατά 99 χρόνια η διάρκεια των μισθώσεων ακινήτων από το Δημόσιο.

Παρέχεται η δυνατότητα στις εταιρείες που ανήκουν στον δημόσιο τομέα, να συνάπτουν τις παραπάνω συμβάσεις, με την προϋπόθεση ότι προσχέδιό τους έχει συμπεριληφθεί στα επιχειρησιακά σχέδια τους που εγκρίνονται από την Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Προβλέπεται η απαλλαγή των συμβάσεων που συνάπτει το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ από έμμεσους φόρους, καθώς και η απαλλαγή του αντισυμβαλλόμενου του Δημοσίου από τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα