Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 08:25

* ΕΞΠΡΕΣ: «Μέτρα ώθησης μεγάλων επενδύσεων real estate. Τέσσερις νέες μορφές συμβάσεων πώλησης-επαναμίσθωσης ακινήτων του Δημοσίου.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πωλούνται κρατικά κτίρια. Στη λίστα υπουργεία και νοσοκομεία. Τίτλους ιδιοκτησίας για 100.000 ακίνητα διαθέτει το ελληνικό δημόσιο.»

* ΚΕΡΔΟΣ: «Αντιπαροχές και παροχές. Κρατικά ακίνητα περνούν σε ιδιώτες με συμβάσεις 99 ετών. Τα νομοσχέδια για το sale and lease back και για τον Τελωνειακό Κώδικα.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέα εποχή ανάπτυξης για την αγορά του real estate. Νομοσχέδιο για sale & lease back με ακίνητα του Δημοσίου.»

Ακίνητα Δημοσίου

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με το νομοσχέδιο για την πώληση και επαναμίσθωση ακινήτων, που παρουσίασε χθες ο κ. Γ. Αλογοσκούφης. Η διάρκεια των συμβάσεων των κτιρίων που θα επαναμισθωθούν μπορεί να είναι έως και 99 χρόνια. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα σε ιδιώτες και εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα.»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ προσθέτει ότι «την ενίσχυση της αγοράς real estate, στην οποία θα συμμετέχει πλέον πιο ενεργά και το Δημόσιο, επιχειρεί το νομοσχέδιο, που έδωσε χθες ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης, το οποίο χαρακτηρίστηκε θετικά από τους παράγοντες της αγοράς. Το ν/σ για την πώληση και άμεση εκμίσθωση (sale & lease back) ακινήτων του Δημοσίου, μεταξύ των άλλων προβλέπει τη θέσπιση για το Δημόσιο της δυνατότητας τριών εναλλακτικών επιλογών για να πουλά και να επαναμισθώνει άμεσα ακίνητα της κυριότητάς του, καθώς επίσης και να προχωρά σε χρονομίσθωση (leasing) σε ιδιωτικά ακίνητα.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα