Singapore Airlines: Σημαντική άνοδος των μετοχών

Καθώς βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για μερίδιο στην China Eastern
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 08:40

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της πιο κερδοφόρας αεροπορικής εταιρείας της Ασίας, Singapore Airlines Ltd., καθώς εικάζεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά για την απόκτηση μεριδίου στην China Eastern Airlines Corp. για να επεκτείνει την πρόσβασή της στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο.

Η Singapore Airlines βρίσκεται σε «προχωρημένο» στάδιο διαπραγματεύσεων για μια δυνητική επένδυση, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Σήμερα, η China Eastern, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να αποκαλύψει «σοβαρά θέματα». Η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Κίνας είπε στις 14 Μαΐου ότι άρχισε διαπραγματεύσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για την πώληση μεριδίου της.

Οι μετοχές της Singapore Airlines σημείωσαν άνοδο 20 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 18,60 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:30 μ.μ., κατά το διάλειμμα της συνεδρίασης στη Σιγκαπούρη.

Η αεροπορική εταιρεία που εμφάνισε πέρυσι κέρδη ρεκόρ, ύψους 2,12 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (1,39 δισ. δολ. ΗΠΑ), μπορεί να αγοράσει μάξιμουμ το 25% της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας.

Ενα τέταρτο της China Eastern θα κοστίσει 1,22 δισ. δολ. ΗΠΑ, βάσει τη σημερινής χρηματιστηριακής αξίας.

Οι μετοχές της China Eastern, έχουν σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο στο Χονγκ Κονγκ φέτος, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 4,88 δισ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 7,8%, φθάνοντας τη Δευτέρα στα 3,73 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία και 3,6% στη Σαγκάη, φθάνοντας στα 9,59 γιουάν η μία.

Οι μετοχές της China Eastern θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται πάλι μετά την ανακοίνωση. Στις 27 Απριλίου ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο θα εμφανίσει ζημίες εξ αιτίας των χρεών της και του μεγαλύτερου ανταγωνισμού από την Cathay Pacific και άλλες αεροπορικές εταιρείες στη Σαγκάη, την κύρια αγορά της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα