«Έκρηξη» κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πορτογαλίας

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 14:59
UPD:15:14
REUTERS/PEDRO NUNES

Η «πράσινη» λίστα της Βρετανίας ήταν αρκετή για να προκαλέσει τουριστική αναστάτωση στην Πορτογαλία. Με την Ελλάδα και την Ισπανία «καθηλωμένες» για την ώρα στο «πορτοκαλί» της βρετανικής ταξιδιωτικής λίστας, οι Βρετανοί τουρίστες ετοιμάζονται να πετάξουν στην Πορτογαλία εκτοξεύοντας τις κρατήσεις πτήσεων και ξενοδοχείων.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Μαΐου ταξιδιώτες από την Αγγλία δεν θα χρειαστεί να παραμένουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από την Πορτογαλία. Θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR εντός δύο ημερών από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο - αλλά αυτή είναι μια πολύ απλούστερη διαδικασία σε σύγκριση με τους κανόνες που εφαρμόζονται σε άλλους προορισμούς.

Ήταν η «απόλυτη τρέλα όσον αφορά τα αιτήματα (κράτησης)», δήλωσε στο CNBC η Katya Bauval, executive director πωλήσεων στο ξενοδοχείο Vila Vita Parc στο Αλγκάρβε, νότια της Πορτογαλίας. Όπως είπε, «οι κρατήσεις τριπλασιάστηκαν κυριολεκτικά από την Παρασκευή».

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Πορτογαλίας, η Pestana, αντιμετώπισε παρόμοια έκρηξη επιθυμίας για κρατήσεις. «Υπήρξε μια πολύ σημαντική αύξηση των κρατήσεων», δήλωσε ο Jose Theotonio, διευθύνων σύμβουλος της Pestana Hotel Group.

Ο όμιλος Pestana δήλωσε ότι η ζήτηση αυξήθηκε 250% από την Παρασκευή και αυξήθηκε κατά 475% σε εξωτερικούς booking operators. Οι πελάτες τους επιλέγουν κυρίως μέρη στο Αλγκάρβε και στο Πόρτο Σάντο, ένα μικρό νησί στο αρχιπέλαγος της Μαδέρας.

Οι προτιμήσεις των πελατών είναι «σαφώς ηλιόλουστοι προορισμοί», πρόσθεσε ο Theotonio.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί αερομεταφορείς μετά την ανακοίνωση της βρετανικής ταξιδιωτικής λίστας προσθέτουν θέσεις σε δρομολόγια προς την Πορτογαλία, σε πόλεις όπως η Λισαβόνα και το Φάρο.

Το γεγονός ότι ορισμένοι από τους βασικούς μεσογειακούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, περιμένουν ακόμα το «πράσινο» φως της Βρετανίας, με τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφτούν αυτούς τους προορισμούς να υποχρεώνονται σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, έδωσε μια πρόσθετη ώθηση στον τουρισμό της Πορτογαλίας.  

«Είναι προς όφελος της Πορτογαλίας το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Ισπανία δεν περιλαμβάνονται στη λίστα», δήλωσε η Bauval.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα