Μετεξέλιξη ΣΕΒ στα 100χρονα

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 16:25

Πραγματοποιείται αύριο η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην απογευματινή ανοικτή Συνεδρίαση, η οποία φέτος θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της ίδρυσης του Συνδέσμου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Κατά τη διάρκεια της πρωϊνής συνεδρίασης, τα Μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν να εγκρίνουν τον απολογισμό και τα πεπραγμένα για το 2006, τον προϋπολογισμό για το 2007, καθώς και την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού του ΣΕΒ.

Η φετινή συνεδρίαση θα είναι η τελευταία που θα πραγματοποιήσει ο ΣΕΒ υπό την ονομασία Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών. Στο πλαίσιο αλλαγής του καταστατικού, θα αλλάξει και ο τίτλος του, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα σημαίνει Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, προκειμένου να σηματοδοτήσει τη μετεξέλιξή του σε καθαρά εργοδοτικό σύνδεσμο που θα καλύπτει το σύνολο των τομέων της οικονομίας.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι αντίστοιχη αλλαγή τίτλου υπήρξε φέτος και στην UNICE, τον κορυφαίο εργοδοτικό σύνδεσμο της Ευρώπης, ο οποίος από τις 27 Ιανουαρίου μετονομάστηκε σε BusinessEurope, προκειμένου να καλύψει το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

H πρόταση του ΣΕΛΠΕ

Η δημιουργία ενός τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων ζωής του ΣΕΒ.

Ο ΣΕΒ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, βρίσκεται σε στάδιο αναζήτησης νέου ρόλου, στο πλαίσιο μιας διαρκώς φθίνουσας συμμετοχής της βιομηχανικής παραγωγής στην αύξηση της απασχόλησης όσο και στην δημιουργία του ΑΕΠ. Η αναζήτηση αυτή θα πρέπει, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, να γίνει με τη συνεργασία των περιφερειακών βιομηχανικών συνδέσμων, των συνδέσμων που εκπροσωπούν τη βιοτεχνία, τον τουρισμό, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, το μικρό και μεσαίο εμπόριο, τις υπηρεσίες καθώς και το μεγάλο οργανωμένο λιανικό εμπόριο.

«Η πρόθεση των οργάνων του ΣΕΒ για μονοπώληση της εκπροσώπησης του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με μόνο όπλο την λεκτική μετάλλαξη της επωνυμίας του συνδέσμου είναι ανεδαφική και ανεφάρμοστη», κατά τον ΣΕΛΠΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα