Ντόμινο υψηλών επιδόσεων

Οι ειδήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις τροφοδοτούν το ενδιαφέρον
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 00:01
UPD:00:07

Η ΘΕΤΙΚΗ αύρα των ειδήσεων για επικείμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις πυροδότησαν ντόμινο υψηλών ρεκόρ στους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς οι φήμες για νέες συμφωνίες «τροφοδοτούν» το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να τερματίζουν σε υψηλό ρεκόρ 6 1/2 ετών.

Ο αμερικανικός δείκτης Standard & Poor's 500 κατέρριψε νέο υψηλό ρεκόρ για τρίτη διαδοχική ημέρα εν μέσω εντυπωσιακών κερδοφοριών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις αναλυτών και των προσδοκιών ότι η Alcoa είναι στόχος εξαγοράς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2000, ο DAX της Φραγκφούρτης σε υψηλά 7ετίας, ενώ στη Wall Street ο Dow Jones κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ πάνω από τις 13.600 μονάδες και ο Nasdaq διαπραγματεύθηκε σε υψηλά εξαετίας.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με κέρδη 0,8%, στις 1.609,8 μονάδες, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2000.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,32%, στις 6.628 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,45%, στις 6.116,87 μονάδες, και ο DAX κατά 0,74%.

«Υπάρχει αρκετή ρευστότητα τριγύρω και οι επενδυτές θέλουν την αγορά να οδηγηθεί υψηλότερα», δήλωσαν αναλυτές και προσθέτουν «Υπάρχουν ακόμη πολλές συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών στο επιχειρηματικό τοπίο που αναμένεται να υλοποιηθούν».

Ομως οι επενδυτές παρέμειναν συγκρατημένα αισιόδοξοι εν όψει της ανακοίνωσης νέων οικονομικών στοιχείων προς το τέλος της εβδομάδας, αλλά χαιρέτισαν με ανακούφιση ενθαρρυντικές εταιρικές κερδοφορίες.

Η Vodafone ηγήθηκε της ανόδου στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στις αγορές της Ευρώπης λόγω της φημολογίας ότι επίκεινται και άλλες εξαγορές στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η Pennon έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» ότι η βρετανική εταιρεία ύδρευσης θα αποτελέσει στόχο εξαγοράς.

Κέρδη και για τη Rio Tinto μετά και τη δήλωση του CEO της BHP Billiton ότι η εταιρεία εξετάζει πιθανές εξαγορές.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,14%, στις 17.502,12 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα