Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων ημερών, μετά την προειδοποίηση του πρώην προέδρου της Federal Reserve, Alan Greenspan, ότι οι κινεζικές μετοχές αντιμετωπίζουν δραματική συρρίκνωση.

Τις απώλειες οδήγησαν οι μετοχές της Sony Corp. και της BHP Billiton Ltd., καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι κινεζικές μετοχές ενδέχεται να επηρεάσουν και άλλες αγορές. Στην Κίνα ο CSI 300 Index, υποχώρησε έως 1,8% από τα επίπεδα ρεκόρ, μετά το άνοιγμά του υψηλότερα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,3%, φθάνοντας στις 149,44 μονάδες στις 12:10 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, αναχαιτίζοντας την άνοδο 1,8% των τριών ημερών. Ο δείκτης υποχώρησε 7% σε τέσσερις ημέρες μετά την υποχώρηση των κινεζικών μετοχών στις 27 Φεβρουαρίου, τα μέγιστα σε 10 χρόνια, επηρεάζοντας τα διεθνή Χρηματιστήρια, που απώλεσαν περίπου 3,3 τρισ. δολ. της αξίας των μετοχών τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 17.686.35 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index, απώλεσε 0,9%. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές και στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός της Ν. Ζηλανδίας και της Ταϊβάν. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Ν. Κορέας, λόγω εθνικής εορτής.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index 0,1% χαμηλότερα.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 1,6%. Ο χαλκός σημείωσε απώλειες 0,8%, ο ψευδάργυρος 1,6% και το νικέλιο κατά 4,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα