BioNTech: Αυξάνει τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις των εμβολίων, σε 15 δισ. δολάρια

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 15:15
UPD:15:17
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Η BioNTech αύξησε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά Covid-19 στα 12,4 δισ. ευρώ (15,1 δισ. δολάρια) για φέτος, ανακοινώνοντας έναν νέο στόχο για το εμβόλιο που παράγει και πωλεί με την Pfizer καθώς οι χώρες αυξάνουν τις παραγγελίες τους για να επιταχύνουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους.

Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν συνάψει συμβόλαια περίπου 1,8 δισ. δόσεων φέτος και άρχισαν να εξασφαλίζουν συμφωνίες για μετά το 2022, όπως είπε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η BioNTech είχε προηγουμένως προβλέψει έσοδα από το εμβόλιο 9,8 δισ. ευρώ για το 2021. Το εμβόλιο κατά του Covid-19 ήταν το πρώτο προϊόν που κυκλοφόρησε στην αγοράη εταιρεία.

«Επεκτείνουμε την πρόσβαση σε νέους πληθυσμούς και γεωγραφικές περιοχές και αντιμετωπίζουμε τις αναδυόμενες παραλλαγές», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ουγκούρ Σαχίν.

Καθώς η ζήτηση αυξάνεται για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, η Pfizer και η BioNTech έχουν επανειλημμένως αυξήσει τους στόχους της παραγωγής τους, αυξάνοντας τα πιθανά έσοδα που έχουν οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες.

Η Pfizer την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι οι συμφωνίες εφοδιασμού θα αποφέρουν 26 δισ. δολάρια σε πωλήσεις φέτος - ένα σύνολο εσόδων που θα μοιραστεί μεταξύ των δύο φαρκακοβιομηχανιών. Η BioNTech λαμβάνει επίσης έσοδα από τις άμεσες πωλήσεις.

BioNTech και Pfizer δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα είναι σε θέση να έχουν διαθέσιμες έως και 3 δισ. δόσεις φέτος και περισσότερες από τόσες το 2022.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία mRNA μέχρι πέρυσι δει είχε ακόμα εφαρμοστεί, ωστόσο, γρήγορα βρέθηκε στο πρώτο πλάνο στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, χάρη εν μέρει στους αγώνες των φαρμακοβιομηχανιών και τις ανησυχίες για την ασφάλειας των εμβολίων των ανταγωνιστών AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Οι παραγγελίες ρέουν ήδη για το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων 1,8 δισ. δόσεων που προορίζονται για το 2022 και το 2023 μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η BioNTech δήλωσε επίσης ότι θα δημιουργήσει μια νέα εγκατάσταση παραγωγής στη Σιγκαπούρη που θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2023.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα