Γ. Αλογοσκούφης: «Οχι» στις απρογραμμάτιστες παροχές

Ομιλία στη συνέλευση του ΣΕΒ
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 20:01

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΣΕΒ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Η συνεισφορά των μελών του στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας υπήρξε πάντοτε σημαντική και χρήσιμη - και ιδιαίτερα στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

«Σήμερα, που οι προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική ολοκλήρωση είναι μεγάλες, έχει ιδιαίτερη σημασία ο ΣΕΒ να συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας αξιόπιστος κοινωνικός φορέας εκπροσώπησης των δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων και να συμβάλει στην προσπάθεια για μια αποτελεσματική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί καταγράφουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η χώρα μας. «Πιστοποιούν την οριστική ρήξη με τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος. Την οριστική ρήξη με τις πρακτικές εκείνες που υπονόμευαν τις προοπτικές της οικονομίας. Που υποθήκευαν το μέλλον μας με δυσβάσταχτα χρέη και με τεράστια ελλείμματα. Η ελληνική οικονομία σήμερα κινείται πλέον με δυναμισμό προς τα εμπρός. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ενισχύονται. Κατακτούν νέες αγορές. Εδραιώνουν την παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο υπουργός τόνισε ότι έχουν τεθεί τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη και σταθερή πρόοδο της οικονομίας. «Για μια πρόοδο που ανήκει σε όλες τις Ελληνίδες – σε όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς τα εμπρός. Αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

«Οχι» στον εφησυχασμό

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλάρωση της προσπάθειας: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για απρογραμμάτιστες παροχές. Η παροχολογία ανήκει στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολή των μεταρρυθμίσεων. Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση από αυτήν την αρχή. Διότι, προβλήματα που επισωρεύονταν για δύο και πλέον δεκαετίες δεν ξεπερνιούνται χωρίς συστηματική προσπάθεια. Δεν ξεπερνιούνται ούτε αυτόματα, ούτε με ευχολόγια, ούτε με αποσπασματικές δράσεις. Χρειάζεται συνεχής, διαρκής και συνεπής προσπάθεια που να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την οικονομία και να εξασφαλίζει τα συμφέροντα ολόκληρης της κοινωνίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα