JP Morgan: Συμφωνία με North Asset Management για επαναγορά των ομολόγων

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 20:13

Η JPMorgan ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε επί της αρχής με την North Asset Management («NAM») στην υποβολή νέας προσφοράς για την επαναγορά των αξίας €280 εκατομμυρίων σύνθετων ομολόγων που εκδόθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου 2007 από το Ελληνικό Δημόσιο. Η JPMorgan ενήργησε ως ανάδοχος της εκδόσεως των ομολόγων και πώλησε το σύνολο της εκδόσεως στην NAM.

Η JP Morgan αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η προσφορά θα έχει ως αποτέλεσμα την επανάκτηση από τα ασφαλιστικά ταμεία, που απέκτησαν ως τελικοί επενδυτές τα εν λόγω ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, των ποσών που κατέβαλαν για τα ομόλογα μείον τυχόν τόκους που έχουν καταβληθεί σύμφωνα με τους όρους των ομολόγων».

Στη δήλωσή της η JPMorgan σημειώνει επίσης τα εξής: «Επιθυμούμε να συνδράμουμε τα ασφαλιστικά ταμεία στην επανάκτηση των ποσών που κατέβαλαν για τα ομόλογα, εφόσον δεν επιθυμούν πλέον να τα διατηρήσουν στην κατοχή τους, και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η προσφορά μας για την επαναγορά των ομολόγων πλέον σημειώνει πρόοδο».

Η ως άνω νέα προσφορά θα αντικαταστήσει την πρόταση που η JPMorgan ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου 2007. Η υποβολή και ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί υπό την λήψη των αναγκαίων διοικητικών εγκρίσεων και θα εκπνέει στις 6:00 μ.μ. ώρα Λονδίνου, την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα