Ε.Ε.: Κονδύλια 850 εκατ. € για προώθηση κρασιού

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 10:19

Βρυξέλλες,

ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ σε ύψος ποσό των 850 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Κοινότητα για την προώθηση των εξαγωγών κρασιού σε τρίτες χώρες, στη διάρκεια της περιόδου 2009-2015.

Αυτό προβλέπει σύμφωνα με κοινοτικές πηγές η πρόταση της αρμόδιας Επιτρόπου Μαριάν Φίσερ-Μπουλ που θα συζητηθεί στην Κομισιόν στις 4 Ιουλίου και στη συνέχεια θα υποβληθεί για έγκριση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας.

Σύμφωνα με την πρόταση η εκστρατεία προώθησης της κατανάλωσης κοινοτικού κρασιού θα γίνει αποκλειστικά σε τρίτες χώρες και όχι εντός της κοινοτικής επικράτειας. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική για την καταπολέμηση της κατανάλωσης αλκοόλ που ακολουθεί η Επιτροπή τα τελευταία χρόνια, με ειδικές εκστρατείες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε φάση τελικής επεξεργασίας βρίσκεται ανάλογη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα οπωροκηπευτικά, με τη διαφορά ότι η εκστρατεία προώθησης της κατανάλωσης θα γίνει εντός της Κοινότητας. Στόχος θα είναι η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων από τους νέους, ενώ σχεδιάζεται και η συγχρηματοδότηση με τα κράτη μέλη και της δωρεάν διάθεσης φρούτων στα σχολεία.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα