Germanischer Lloyd: Σημαντική αύξηση δράσης στην Ελλάδα

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 10:26

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ δραστηριοποίηση στην Ελλάδα αναφορικά με την κατασκευή δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων παρουσιάζει ο Germanischer Lloyd, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το 2006 σημειώθηκε περαιτέρω αύξηση των εισερχόμενων παραγγελιών από την Ελλάδα και του στόλου που παρακολουθείται από τον Γερμανικό Νηογνώμονα-Germanischer Lloyd. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η παραγγελία για την κατασκευή 16 πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων (bulk carriers) για την Canadian Forest Navigation με κατάταξη από τον Germanischer Lloyd.

Με την παράδοση του «COSCO Hellas» το περασμένο καλοκαίρι -το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο εκείνη την περίοδο- ολοκληρώθηκε η πεντάδα των πλοίων 9.500 TEU που κατασκευάστηκαν από την Hyundai Heavy Industries στην Κορέα για την Costamare.

Οι δραστηριότητες για την ελληνική ναυτιλιακή αγορά το 2006 περιελάμβαναν την κατάταξη και την επιθεώρηση του ενεργού στόλου καθώς και την πιστοποίηση των εταιρειών και των πλοίων σύμφωνα με τα πρότυπα ISM, ISO9001 και ISO 14001. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων για τα δεξαμενόπλοια και τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου παρείχε τεχνική υποστήριξη στους Έλληνες πλοιοκτήτες για τα νέα και τα υπάρχοντα πλοία. Περισσότερα από 25 νέα έργα κατασκευής βρίσκονται υπό επίβλεψη επί του παρόντος για λογαριασμό Ελλήνων πλοιοκτητών στην Κίνα και στην Κορέα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι η συνεχιζόμενη αύξηση στον τομέα της ναυπήγησης έχει συμβάλει στη δημιουργία μιας πολύ καλής τάσης στον κύκλο εργασιών και στα αποτελέσματα του Germanischer Lloyd το περασμένο έτος.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 14,5%, στα 364,4 εκατομμύρια ευρώ. Η κερδοφορία ήταν και πάλι βελτιωμένη χάρη στις σημαντικές αυξήσεις στα έσοδα από την κατάταξη νέων πλοίων, από την επιθεώρηση του υπάρχοντος στόλου, καθώς και από την πιστοποίηση υλικών και εξαρτημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα