Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο: Ευκαιρίες για συνεργασία στην κλωστοϋφαντουργία

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 13:35

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2007 και ώρα 9.30 π.μ., το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο θα υποδεχθεί στα γραφεία του 9μελή κινεζική επιχειρηματική αποστολή, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Xu Shan, από το China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) Zhejiang Sub-council.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης της κινεζικής αποστολής στη χώρα μας είναι η συνάντηση για την ενδυνάμωση των σχέσεων του CCPIT Zhejiang Sub-council με το Επιμελητήριο, καθώς το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο έχει αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας με το CCPIT Zhejiang Sub-council από τον Νοέμβριο 2004 βάσει Συμφωνίας Συνεργασίας που έχει υπογράψει.

Επιπλέον, η αποστολή έχει ζητήσει συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Στην κινεζική αυτή αποστολή που υποδέχεται το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο συμμετέχουν και οι εταιρείες Zhejiang Shindai Group Co. Ltd. και Zhejiang Textiles Import & Export Group Co. Ltd. oι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Η εταιρεία Zhejiang Shindai Group Co. Ltd. συγκαταλέγεται στις 500 μεγαλύτερες εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες της Κίνας. Ο τζίρος της εταιρείας το 2005 ήταν USD335,98εκ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Zhejiang Textiles Import & Export Group Co. Ltd. για το 2005 και 2006 προσέγγισε τα USD500εκ. και η Τράπεζα της Κίνας έχει αξιολογήσει την κερδοφορία και κοινωνική της συνεισφορά με ΑΑΑ.

Στοιχεία για την επαρχία ZHEJIANG

Η επαρχία Zhejiang βρίσκεται στα παράλια της νοτιοανατολικής Κίνας και καλύπτει γεωγραφική έκταση 101.400τ.χμ. Βόρεια συνορεύει με την επαρχία Jiangsu και το δήμο Shanghai, δυτικά με την επαρχία Jiangxi, νότια με την επαρχία Fujian και ανατολικά με την Κίτρινη Θάλασσα. Πρωτεύουσά της είναι η πόλη Hangzhou. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 47,2εκ. κατοίκους.

Η παραγωγική της βάση είναι η κλωστοϋφαντουργία, ο κλάδος των τροφίμων και κατασκευών και η χημική βιομηχανία. Το 2006 το ΑΕΠ ανήλθε στα 152,12 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 13,6% σε σχέση με το 2005.

Τα πιο σημαντικά κέντρα κατανάλωσης βρίσκονται στις πόλεις Hangzhou, Ningbo, Wenzhou, Shaoxing, Taizhou και Jiaxing, όπου είναι εγκατεστημένα μεγάλα supermarket, εμπορικά κέντρα και αλυσίδες καταστημάτων. Στην πόλη Yiwu λειτουργεί καθημερινά η μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης στην Κίνα, τόσο για εγχώριους όσο και για διεθνείς αγοραστές.

Όσοι Έλληνες επιχειρηματίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη επιχειρηματική συνάντηση θα πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαΐου στο Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τις επιχειρήσεις- μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα