General Motors, Delphi: Κοντά σε συμφωνία με την ένωση των εργαζομένων

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 13:52

ΚΟΝΤΑ στην επίτευξη συμφωνίας βρίσκονται διοίκηση και επενδυτές της General Motors Corp. και της Delphi Corp. με την ένωση των εργαζομένων, United Auto Workers, θέτοντας τέλος στα εργασιακά προβλήματα με το πρώην σκέλος μερών αυτοκινήτων της GM, απομακρύνοντας ταυτόχρονα την απειλή απεργίας, σύμφωνα με τέσσερις ανθρώπους που γνωρίζουν άμεσα το θέμα των διαπραγματεύσεων, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H GM, η Delphi και οι επενδυτές, με επικεφαλής την Appaloosa Management LP βρίσκονται πιο κοντά στη δημιουργία του πλαισίου μιας οικονομικής συμφωνία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Μία απεργία στη Delphi θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην παραγωγή της GM, η οποία αγοράζει περισσότερα μέρη αυτοκινήτων από το πρώην σκέλος της, παρά από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία προμηθειών. Από τον Οκτώβριο του 2005 που η Delphi έκανε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο περί πτωχεύσεων, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής Steve Miller, πίεσε τους εργαζόμενους για μειώσεις μισθών, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ανταγωνιστικό εργατικό κόστος.

Η επίτευξη τελικής συμφωνίας ενδέχεται να χρειαστεί χρονικό διάστημα κάποιων εβδομάδων, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, καθώς υπάρχουν και άλλα θέματα σε εκκρεμότητα,.

Σήμερα οι μετοχές της GM σημείωσαν άνοδο 30,50 δολ. η μία στις 10:31 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα από τα 30,47 δολ. η μία που έκλεισαν χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα