KKR: Απεσύρθη από τον όμιλο για την εξαγορά της Coles

Ενισχύοντας την προσφορά της Wesfarmers
Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 08:36

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ τις επί εννέα μήνες προσπάθειες να αποκτήσει την Coles Group Ltd., τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, η Kohlberg Kravis Roberts & Co., αυξάνοντας τις πιθανότητες η προσφορά της Wesfarmers Ltd, ύψους 19,7 δισ. δολ. Αυστραλίας (16,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), να γίνει αποδεκτή.

Η KKR με έδρα τη Ν. Υόρκη, απεσύρθη από τον όμιλο εταιρειών επενδύσεων που δημιούργησε για να αποκτήσει την εταιρεία λιανικής, μετά την χθεσινή παραίτηση της CVC Asia Pacific, σύμφωνα με τον Ιαν Σμιθ, εκπρόσωπο των εταιρειών, σε σημερινή του δήλωση. Η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Coles, Woolworths Ltd., βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τους λοιπούς συνεργάτες του ομίλου επενδυτών, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H KKR και η CVC απεσύρθησαν μετά την πρόσβαση επί δύο εβδομάδες στα οικονομικά στοιχεία της Coles, της οποίας οι πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό ρεκόρ. Οι μετοχές της Coles κινήθηκαν πτωτικά, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι η Wesfarmers, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής για τη βελτίωση κατοικιών της χώρας, δεν θα χρειαστεί να αυξήσει την προσφορά της ρεκόρ για την απόκτηση της Coles.

Οι μετοχές της Coles υποχώρησαν τα μέγιστα σε επτά μήνες. Σημείωσαν απώλειες 67 σεντς, ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στα 16,71 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:10 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 20 δισ. δολ. Αυστραλίας. Οι μετοχές της Wesfarmers, της οποίας η προσφορά είναι η μεγαλύτερη για εξαγορά στην Αυστραλία, σημείωσαν άνοδο 16 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 37,95 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η Coles, ιδιοκτήτρια 3.000 σούπερ μάρκετ, καταστημάτων πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και καταστημάτων με φθηνά είδη, ζήτησε τις τελικές προσφορές την εβδομάδα που ξεκινά στις 25 Ιουνίου, με την Wesfarmers να ελέγχει στην παρούσα φάση τα οικονομικά της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα