Toshiba: Τσιπ της Advanced Micro σε μερικούς υπολογιστές της

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 08:52

ΤΟΥΣ μικροεπεξεργαστές της Advanced Micro Devices Inc. σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Toshiba Corp., η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μικρών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, σε μερικούς από τους φορητούς υπολογιστές της, θέτοντας τέλος στην αποκλειστικότητα με την Intel Corp., από το 2001.

Η Toshiba θα χρησιμοποιήσει τα τσιπ της Advanced Micro στο περίπου 20% των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που πουλά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, Γιούνκο Φουρούτα, σε σημερινή τηλεφωνική της δήλωση, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei. Οι μικροεπεξεργαστές, που αποτελούν την κύρια μνήμα των κομπιούτερ θα χρησιμοποιηθούν από το καλοκαίρι, σύμφωνα με την ίδια, η οποία αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η Intel δεν είναι πια η μοναδική προμηθεύτρια τσιπ της εταιρείας, μιας από τις μεγαλύτερες του κλάδου στον κόσμο. Η Hewlett-Packard Co. και η Dell Inc., οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, πουλούν ήδη μοντέλα με τσιπ της Advanced Micro. Η Acer Inc., της Ταϊβάν, η τρίτη του κλάδου παγκοσμίως, χρησιμοποιεί επίσης τσιπ της Advanced Micro.

Σήμερα η εφημερίδα Nikkei έγραψε ότι η Toshiba μπορεί να μειώσει το κόστος των προμηθειών της πλέον του 10%, από τη χρήση των τσιπ της Advanced Micro που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η Φουρούτα, αρνήθηκε να σχολιάσει το κόστος των προμηθειών.

Οι μετοχές της Toshiba σημείωσαν άνοδο 1%%, φθάνοντας στα 906 γιέν η μία στις 12:32 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, τοπική ώρα, έναντι ανόδου 0,2% του δείκτη Nikkei 225.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα