Samsung Engineering: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στη Σ. Αραβία

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 09:18

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου αμμωνίας στη Σαουδική Αραβία, αντί ποσού 946 εκατ. δολ., το μεγαλύτερο μεμονωμένο συμβόλαιο της εταιρείας, υπέγραψε η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Ν. Κορέας, Samsung Engineering Co. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Το εργοστάσιο θα γίνει για λογαριασμό της Saudi Arabian Mining Co. και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2010, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Samsung Engineering, που εδρεύει στη Σεούλ. Η εταιρεία εκτιμά να υπογράψει την επίσημη συμφωνία μέσα σε ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου και η μοναδική πηγή των ξένων εσόδων της Ν. Κορέας, αντλεί περίπου 58,1 δισ. δολ. σε παραγγελίες εδώ και 34 χρόνια από τότε που άρχισε να δραστηριοποιείται στη χώρα, σύμφωνα με την International Contractors Association of Korea.

Οι μετοχές της Samsung Engineering σημείωσαν άνοδο έως 9,5%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 86.500 ουόν και διαπραγματεύθηκαν στα 83.700 ουόν η μία στη 1:28 μ.μ. στη Σεούλ. Φέτος οι μετοχές της σημείωσαν σχεδόν διπλάσια άνοδο έναντι ανόδου 15% του δείκτη Kospi του Χρηματιστηρίου της Ν. Κορέας.

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να επενδύσει περίπου 76 δισ. δολ. έως το 2010 για διϋλιστήρια και άλλα χημικά εργοστάσια, σύμφωνα με την Samsung Engineering. Το εργοστάσιο αμμωνίας θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 3.300 μετρικών τόνων του χημικού ημερησίως, το μεγαλύτερο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταριεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα