Τόκυο: Πτώση των μετοχών μετά την υποχώρησή τους στην Κίνα

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 09:47

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η υποχώρηση των κινεζικών μετοχών μετά τον τριπλασιασμό του φόρου συναλλαγής μετοχών στην Κίνα, θα επεκταθεί και στις άλλες ασιατικές αγορές.

Οι μετοχές της Chugai Pharmaceutical Co. σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2003 μετά την ανακοίνωσή τής ότι η τιμή για σκεύασμά της κατά του καρκίνου θα είναι περίπου 40% χαμηλότερη στην Ιαπωνία από τις ΗΠΑ. Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. για πρώτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες.

Στην Κίνα, ο δείκτης CSI 300 υποχώρησε έως 7,6% σήμερα. Την τελευταία φορά που ο δείκτης υποχώρησε τόσο ήταν τον Φεβρουάριο, ωθώντας σε πτώση των μετοχών παγκοσμίως που μείωσε την χρηματιστηριακή αξία κατά περίπου 3,3 τρισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Νippon Oil Corp. οδήγησαν την πτώση μεταξύ των ιαπωνικών μετοχών του κλάδου της ενεργείας, μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα πλέον των επτά εβδομάδων.

Ο Nikkei 225 υποχώρησε 84,30 μονάδες, ποσοστό 0,5%, κλείνοντας στις 17.588,26 μονάδες στο Τόκυο. Ο Topix έκλεισε με απώλειες 4,15 μονάδων, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 1.733,75 μονάδες.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχώρησε 3,1%, φθάνοντας στα 63,15 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 9 Απριλίου. Προσφάτως τα συμβόλαια του αργού άλλαξαν χέρια στα 63,17 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα