ΟΤΕ: Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα στο α' τρίμηνο

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 10:36
UPD:12:41

ΑΥΞΗΣΗ 28,4% εμφάνισαν στο πρώτο τρίμηνο τα κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, φθάνοντας τα 140,9 εκατ. ευρώ έναντι 109,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Η άνοδος αυτή είναι μεγαλύτερη απ΄ ό,τι αναμενόταν.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα € 1.508,6 εκατ. αυξημένος κατά 8,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, την κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού λόγω συμμετοχής της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ και παρά τη μη ενοποίηση εσόδων πλέον από την ArmenTel, μετά την πώλησή της το Νοέμβριο του 2006.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2007, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε τα εξής: «Τα κέρδη ανά μετοχή σε επίπεδο Ομίλου παρουσίασαν άνοδο κατά 28,4%%, το Α’ τρίμηνο του 2007. Στην εγχώρια σταθερή τηλεφωνία, οι ενέργειες περιστολής δαπανών -οι οποίες ξεκίνησαν τα δύο τελευταία χρόνια- έφεραν αποτελέσματα. Η ζήτηση για ευρυζωνικές συνδέσεις παραμένει ισχυρή, αν και εμφανίζεται επιτάχυνση στην ζήτηση αδεσμοποίητων τοπικών βρόχων μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Στη RomTelecom η απώλεια πελατών (churn) παραμένει υψηλή.

»Στην Ελλάδα, η κερδοφορία από την κινητή τηλεφωνία παραμένει αμετάβλητη, ενώ είναι ανοδική στη Βουλγαρία και στην Αλβανία. Η Cosmote Romania κερδίζει μερίδιο αγοράς ταχύτερα από το αναμενόμενο, χάρη και στην συνδρομή της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν συνολικά τα παραπάνω, ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκίνησε την χρονιά θετικά, αν και είναι ακόμη αρκετά νωρίς για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα