Ευρωζώνη: Μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Μάϊο

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 11:57

ΜΕΙΩΣΗ για πρώτη φορά στην Ευρωζώνη σημείωσαν το τρίμηνο έως τον Μάϊο οι λιανικές πωλήσεις, καθώς οι δαπάνες σε ενδύματα και υποδήματα μειώθηκαν, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

O δείκτης που μετρά τις λιανικές πωλήσεις στις 13 χώρες μέλη της Ε.Ε. που συναλλάσσονται με το ευρώ, μειώθηκε – εποχιακώς προσαρμοσμένος – στο 48,4 και στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών από 54,6 το Απρίλιο. Ο δείκτης συντάσσεται μετά από έρευνα σε περισσότερα από 1.000 στελέχη εταιρειών για το Bloomberg LP από την NTC Economics Ltd. Ο δείκτης κάτω από το 50 καταδεικνύει συρρίκνωση.

Στη Γερμανία τη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, ο δείκτης λιανικής μειώθηκε στο 47,3 από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών των 55,6.

Οι δαπάνες σε ενδύματα στην ζώνη του ευρώ μειώθηκαν τον Μάϊο και ο δείκτης υποχώρησε στο 42,2 από 81 που ήταν τον Απρίλιο.

Οι δαπάνες στη Γαλλία υποχώρησαν τον Μάϊο, ωθώντας τον δείκτη στο 50,1 από 58,6. Οι αναλυτές της NTC είπαν ότι η προεκλογική καμπάνια για την προεδρία στη Γαλλία για τις εκλογές της 6ης Μαΐου κράτησαν μακριά τον κόσμο από τα καταστήματα. Ο δείκτης στην Ιταλία αυξήθηκε στο 47,7 από 47,5.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα