Συνταξιούχοι: Η αύξηση του ΕΚΑΣ δεν λύνει το πρόβλημα

Εθεσαν στον πρωθυπουργό και το θέμα των ομολόγων
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 14:53

Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτε συγκεκριμένο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των συνταξιούχων και πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Διαμαντής Μαυροδόγλου, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως είπε, κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες, αλλά δεν υπήρξαν συγκρεκριμένες δεσμεύσεις.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε προς τους εκπρόσωπους των συνταξιούχων ότι γίνονται προσπάθειες για εξίσωση των μισθών και των συντάξεων στο μέσο όρο της Ε.Ε., αλλά όπως είπε, «αυτό γίνεται σε αργότερους ρυθμούς από ότι υπολογίζαμε».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροδόγλου, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για αύξηση του ΕΚΑΣ, «η οποία -όπως σημείωσε ο κ. Μαυροδόγλου- δεν είναι λύση, αλλά μία λύση για τους συνταξιούχους με κατώτερα εισοδήματα, που αντιμετωπίζει σε ένα βαθμό το οικονομικό τους πρόβλημα». Ο κ. Μαυροδόγλου ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση προβληματίζεται για ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στην κατώτερη σύνταξη μελλοντικά».

Όπως είπε, στα αιτήματα που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων στον πρωθυπουργό συμπεριλαμβάνονταν η αύξηση των κατώτερων συντάξεων στα 1.050 ευρώ, ο καθορισμός της σύνταξης στο 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού, η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, η θέσπιση αφορολόγητου 15.000 ευρώ, η πάταξη της ακρίβειας, η βελτίωση της περίθαλψης κ.α.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έθεσαν στον πρωθυπουργό και το θέμα των ομολόγων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι τα 280 εκατ. ευρώ «για τα οποία σήμερα σηκώθηκε κουρνιαχτός και ντόρος», αλλά ότι «εκλάπησαν» από τα Ταμεία από το 1999 έως το 2002, 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 100 δισ. από το 1950 μέχρι σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα