Αύξηση εσόδων και ζημίες για τη Forthnet στο α΄ τρίμηνο

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 20:48

Αύξηση εσόδων κατά 11,2% παρουσίασε η Forthnet το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους φθάνοντας τα 26,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά περισσότεροι από 40.000 νέοι συνδρομητές broadband έχουν προστεθεί στην πελατειακή της βάση από τις αρχές τους έτους.

Αναλυτικότερα οι συνδρομητές broadband έχουν φθάσει στα τέλη Μαΐου τους 142.000, ενώ βασικό όχημα της Forthnet για την προσέλκυση νέων πελατών αποτέλεσε η υπηρεσία Forthnet 2play.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη σημαντική αύξηση των εσόδων είναι πολύ μικρή η συνεισφορά της υπηρεσίας Forthnet 2play, καθώς οι μαζικές ενεργοποιήσεις των συνδρομητών ξεκίνησαν από τα τέλη του Απρίλη. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις της εταιρείας επηρέασε και τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 1ο τρίμηνο του '07 που ήταν ζημιογόνα στα 5,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,7 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα προβολής και διαφήμισης για το πρώτο τρίμηνο του '07 ήταν υψηλότερα από το '06, καθώς η εταιρεία στις αρχές του '07 προχώρησε σε πλήρη ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας προκειμένου να ενισχύσει περισσότερο την εικόνα της στην αγορά λιανικής.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι κεφαλαιακές επενδύσεις κατά το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα