Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Μετά τη χθεσινή του άνοδο
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 07:27

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή του άνοδο, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι τα διϋλιστήρια στις ΗΠΑ δεν αυξάνουν αρκετά γρήγορα την παραγωγής της βενζίνης για να αναπληρώσουν τα αποθέματα των καυσίμων για την περίοδο του καλοκαιριού.

Τα διϋλιστήρια χρησιμοποίησαν το 91,1% της δυναμικότητάς τους την εβδομάδα που πέρασε, αμετάβλητα από τα υψηλότερα επίπεδα 19 εβδομάδων που άγγιξαν μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ. Τα αποθέματα βενζίνης κάτω από τον μέσον όρο, σημείωσαν άνοδο για τέταρτη εβδομάδα καθώς οι εισαγωγές αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε ένα έτος.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 64,23 δολ. το βαρέλι, 22 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:02 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 52 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 64,01 δολ. το βαρέλι χθες.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 68,27 δολ. το βαρέλι, 23 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου, μετά την άνοδό του 0,3% χθες, φθάνοντας στα 68,04 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα